Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

De vraag

Door Thy King op vrijdag 6 mei 2011 22:34 - Reacties (8)
Categorie: Onzin en vreemdheid, Views: 8.559

De zoektocht

Waarschuwing: het volgende stuk is potentiële absolute onzin!

Wat doe je als je een vraag heb die je niet kan beantwoorden? Mocht je toevallig achter je computer zitten, dan ga je natuurlijk naar de internet God: Google. Na wat typ en zoekwerk kom je vaak uit bij Wikipedia, en vervolgens kan je door een beetje te lezen meestal je antwoord wel vinden.

Maar wat als je nu zo'n vraag heb waarvan het antwoord niet op het internet is te vinden?

Lees verder »

Licht vreemd maar rustgevend

Door Thy King op zondag 20 maart 2011 15:52 - Reacties (4)
Categorie: Onzin en vreemdheid, Views: 6.235

_______________________
Mededeling:
Het was weer eens tijd voor een verfrissing van de weblog-page. Hopelijk alles naar wens (lees: nog steeds duidelijk zat), zo niet, zet maar in de comments 8-)
_______________________


Dit keer een kort berichtje:

Ik kwam laatst op iets heel aparts terecht. Ik had vroeger (lang lang geleden, toen de aarde nog plat was), veel Homeworld en Homeworld 2 gespeeld, waarbij je dat radio chatter hoort van je units over rustgevende achtergrondmuziek. Dat gaf altijd een zeer apart en rustgevende sfeer.

Lees verder »

Afscheid van een oude vriend

Door Thy King op zaterdag 12 maart 2011 16:25 - Reacties (26)
Categorie: Onzin en vreemdheid, Views: 7.874

Er is onlangs iets overleden waar ik meer dan de helft van mijn leven plezier van heb gehad. Je kent het wel, een trouw product wat eigenlijk alles overleeft, wat je telkens weer opknapt, en wat door dik en dun bleef werken. En dan komt de dag dat dit apparaat, dit totaal gevoelloze ding, toch kapot gaat; of in mijn geval: zoveel gaat kosten dat het niet meer opweegt om hem te repareren. En dat je het toch jammer vind. Een eind van een persoonlijk tijdperk.

Toen ik 12 was, en ik naar de middelbare school mocht, kreeg ik een nieuwe fiets. Ik was een van die personen die altijd met de fiets in de weer was, van jongs af aan, en er heel wat van totaal heb vernietigd. Tot op de dag van vandaag heb ik graag een goede fiets onder mijn kont, en rijd dan ook graag nog een lekker stukje. Mijn oude 'stalen ros' heeft mij dan ook vele duizenden kilometers vervoerd, waarvan de meeste toch wel van en naar school.

Lees verder »