Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

In deze categorie zitten discussiepunten die specifiek over religie en god gaan.

Evolutietheorie [Deel 1]

Door Thy King op zondag 27 februari 2011 17:58 - Reacties (12)
Categorieën: God en religie, Interessant, Views: 7.207

Inleiding

Wil je een strijd hebben tussen niet gelovigen en zwaar gelovigen, gooi het woord 'evolutie' in de strijd. Maar de vraag blijft altijd: in hoe verre weten beide zijden de 'ins and outs' van evolutie? En nu ik er bij stilsta: weet ik het wel?

Ik ga vandaag een poging doen een versimpelde uitleg te geven op evolutie. Ik ga niet bij voorhand stellen dat mijn blik op evolutie de juiste is, noch zal ik zeggen dat het compleet is. Waarschijnlijk verre van, en waarschijnlijk heb ik bepaalde dingen ook mis. Mocht je het echt beter weten, voel vrij om mij te corrigeren. :)

Maar ik denk dat het een interessant punt is om eens op digitaal papier te zetten, en eens kijken hoe men hier denkt over zaken zoals evolutie en het ontstaan van de mens. Ga er maar even voor zitten, dit kan nogal een verhaaltje worden. :)

Lees verder »

Religie vs. Wetenschap

Door Thy King op dinsdag 23 november 2010 22:54 - Reacties (53)
Categorieën: Gedachtengangen, God en religie, Views: 11.784

Ik gebruik de laatste tijd mijn blog regelmatig om discussie op te wekken. Naast dat het een interessante en nieuwe kijk kan geven op bepaalde dingen, kan het ook wel eens goed verbazen. Zoals mijn laatste blogitem waar ik een aantal vragen stelde rond het geloof en geloof vs wetenschap. Vooral dat laatste heeft mij enorm verbaasd!

Lees verder »

[Poll] Waar geloof je in?

Door Thy King op donderdag 4 november 2010 21:37 - Reacties (53)
Categorieën: Gedachtengangen, God en religie, Views: 8.986

In mijn vorrige blogitem stelde ik dat onze normen niet uit de bijbel komen, en gebruikte daar het boek van Richard Dawkins voor om het aan te tonen. Dit gaf nogal een stevige discussie, waar Barleone nogal hoge ogen gooide met zijn overtuiging. Er werd door meerdere mensen gevraagd waar ze nu precies in geloofden? Uiteindelijk zag ik daar wel een blogitem in :).

Lees verder »

Onze morele waarden

Door Thy King op maandag 1 november 2010 22:32 - Reacties (102)
Categorieën: Gedachtengangen, God en religie, Views: 13.762

Ik ben laatst begonnen met het lezen van een boek. Dit boek is geschreven door Richard Dawkins, en heet 'The God Delusion' (10tje bij Bol.com). Als ik nu een ruwe gok moest doen naar je gedachten, dan is het "oh nee hè, het G woord!". Maar wees niet bang, dit boek is geen religieus gezever, maar precies het tegenovergestelde!

Lees verder »