Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

De vraag

Door Thy King op vrijdag 6 mei 2011 22:34 - Reacties (8)
Categorie: Onzin en vreemdheid, Views: 8.558

De zoektocht

Waarschuwing: het volgende stuk is potentiële absolute onzin!

Wat doe je als je een vraag heb die je niet kan beantwoorden? Mocht je toevallig achter je computer zitten, dan ga je natuurlijk naar de internet God: Google. Na wat typ en zoekwerk kom je vaak uit bij Wikipedia, en vervolgens kan je door een beetje te lezen meestal je antwoord wel vinden.

Maar wat als je nu zo'n vraag heb waarvan het antwoord niet op het internet is te vinden? Ten eerste zal je jezelf eerst eens uitgebreid afvragen of dat soort vragen wel bestaan. Immers, internet is de grootste verzameling van menselijke kennis op de planeet. De enige reden dat bibliotheken nog bestaan is omdat ze onder andere een connectie hebben met het internet. Maar toch, het lijkt een werkelijkheid te zijn: een vraag waar internet niet het antwoord op heeft.

Maar omdat we allemaal tegenwoordig met een infuus aan het internet (en voor de meeste mensen ook de koffie) liggen, gaan we het toch proberen. En dan kom je erachter dat andere mensen, waarvan sommige vergelijkbaar zijn met jezelf, en anderen totaal niet, soms weleens dezelfde vraag opperen. En die gaan dan vervolgens ook naar hetzelfde medium toe om die vraag te beantwoorden. En die krijgen vervolgens ook hetzelfde idee als wat ik kreeg. Velen zogenaamde hulpzame internetters geven namelijk hetzelfde antwoord: 'What do you like?'

Maar gelukkig blijft het niet bij het ene antwoord. Er zijn meerdere antwoorden mogelijk namelijk. Niet dat de simpele internetmens daar aan gaat denken. Met even iets verder zoeken kom je hele lijsten tegen! En terwijl jij je tijd aan het verdoen bent met het lezen van een lijst waarvan je in je achterhoofd denkt dat het is gemaakt door een groep 7 schooljuf met een passie voor standaard kut-suggesties waarover je normaal gesproken een opstel moest schrijven op de basis- of middelbare school. Oftewel, in die lijsten staat ook niet bepaald het antwoord wat je zoekt.Dus, omdat je tijd absoluut niet kostbaar is, zelfs niet voor jezelf, ga je naar de volgende suggestie die de internetgod je geeft. Een handleiding over de vraag die je hebt gesteld. Maar ook hier weer niet het antwoord. Maar ja, je bent toch aan het zoeken, je kunt er net zo goed een paar regels van lezen! Zonde van je tijd, want het is geschreven door een of ander mens waarvan je absoluut geen zin hebt om die handleiding van te lezen, en je stiekempjes toch wel afvraagt wat haar nut is in het leven. Alhoewel 1 van de waarschuwingen in die handleiding nu wel goed van pas had kunnen komen: niet onbeleefd zijn. :)

Na nog wat verder te zoeken, ga je toch maar eens denken aan het aanpassen van je vraag. Dus je past je vraag aan. En wat krijg je als eerste suggestie? Een lijst met tips over je vraag! Maar daar vroeg je dus niet om.

"Jemig wat lul je in de rondte"

Klopt. Maar mijn punt is dit: Ik heb geen punt. Ik heb geen idee. En dat is nu net de vraag die ik het internet stel. Ik weet niet wat ik moet schrijven, en ik vraag aan het internet of die een idee heeft. Maar nee. Van alle informatie die we ter beschikking hebben op het internet, creativiteit is daar geen onderdeel van.

Is er nu niemand op het internet die het idee heeft gehad om het internet de gift van creativiteit te geven? Dit is een goed moment om natuurlijk naar wanhopige middelen te grijpen: Cleverbot. Dit is wellicht een van de weinige bronnen waarvan je een idee kan krijgen dat het internet een persoonlijkheid heeft. Dus dan stel je Cleverbot dezelfde vraag. Helaas krijg je dan een duidelijk antwoord: "I never do."

Nu is natuurlijk je ideeën box totaal op, en weet je niet waar je verder nog kunt zoeken. Je kunt andere suggesties van de Google search engine proberen, maar daar wordt je ook niet wijzer van.

Maar als internet geen antwoord heeft op mijn vraag, wellicht moet ik het dan offline vragen. Maar ik zit nu eenmaal op het internet, met infuus en al, dus doe ik het hier.

De vraag


Dit ben ik niet

Hebben jullie een idee om op mijn blog te zetten? :)

Het antwoord

Idee! Ik schrijf over het niet hebben van een antwoord! Yeah!


Afzeikreacties zonder gedegen onderbouwing worden gratis en voor niks verwijderd!

Volgende: Humor tijd! 05-'11 Humor tijd!
Volgende: Autorai 2011 [DEEL 1] 04-'11 Autorai 2011 [DEEL 1]

Reacties


Door Tweakers user Gropah, vrijdag 6 mei 2011 22:56

ik krijg wel degelijk een antwoord van cleverbot

http://www.plaatjesupload.../05/06/1304698325-960.png

en om eerlijk te zijn, ben ik het met hem eens. O, dat heb je al gedaan

Hurr, durrr

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 mei 2011 22:56]


Door Tweakers user Thy King, vrijdag 6 mei 2011 23:01

Dat is niet mijn gezicht, maar gewoon een fotootje van het internet :)

Door Tweakers user natasdiamon, zaterdag 7 mei 2011 01:02

random page op wikipedia -> avondje fun

Door Tweakers user RobLemmens, zaterdag 7 mei 2011 11:29

"Van alle informatie die we ter beschikking hebben op het internet, creativiteit is daar geen onderdeel van." de dag dat internet creativiteit gaat tonen gaat hier de router op zwart :P

Door Tweakers user Airdack, zaterdag 7 mei 2011 12:58

En wat nou als je router al een zwarte kleur heeft?

Door Tweakers user SPee, zaterdag 7 mei 2011 13:06

Helaas heeft Internet niet het antwoord op "life, universe and everything".

Ik vond ook geen antwoord op: "Ik verveel me."
Misschien een nieuwe website?
de dag dat internet creativiteit gaat tonen gaat hier de router op zwart
En mensen met veel geld gaan dan online hun boekhouding doen :+

Door Tweakers user sfranken, zaterdag 7 mei 2011 16:22

SPee schreef op zaterdag 07 mei 2011 @ 13:06:
Helaas heeft Internet niet het antwoord op "life, universe and everything".

Ik vond ook geen antwoord op: "Ik verveel me."
Misschien een nieuwe website?


[...]

En mensen met veel geld gaan dan online hun boekhouding doen :+
1) 42
2) Internet + verveling = adult websites

Door Tweakers user Thy King, zondag 8 mei 2011 09:57

Airdack schreef op zaterdag 07 mei 2011 @ 12:58:
En wat nou als je router al een zwarte kleur heeft?
Dat maakt niet uit. Je router gaat op zwart, dat betekend dat je een zwart doosje, plankje of papiertje moet hebben waar je 'm op moet zetten. :)
sfranken schreef op zaterdag 07 mei 2011 @ 16:22:
2) Internet + verveling = adult websites
En er is wel zoveel te doen op het internet! Je kunt ook een verhaaltje schrijven over het zoeken naar iets tegen je verveling!

Met deze blogpost deed ik ongeveer hetzelfde. Het werkte wel :)

Reageren is niet meer mogelijk