Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Autorai 2011 [DEEL 1]

Door Thy King op zondag 24 april 2011 22:46
Categorieën: Beoordelingen, Interessant, Views: 5.196

Een van de evenementen waar ik altijd naar uitkijk is de Autorai. Ik weet dat er in Europa betere autobeurzen zijn, maar die zijn ver weg. Dus ik moet het met de Autorai doen. Ik vind het altijd een goede kans om eens een zooi auto's naast elkaar te zetten, en direct te vergelijken op kwaliteit, zitgevoel/positie, innerlijk vs. uiterlijk en natuurlijk heel belangrijk: de plastic-index.

Autorai 2011 Deel 2

Gezien de lengte van dit blogitem, heb ik dit in 2-en moeten splitsen. In dit deel (Deel 1) kan je niet reageren. Dat kan wel aan het eind van:

De foto's

Vorige keer kon ik helaas niet naar de Rai wegens persoonlijke klote omstandigheden, maar dit keer ging ik het niet laten schieten. Helaas is ook dit keer niet alles van een leien dakje gegaan. Halverwege was de batterij op van mijn zo langzaam aan toch wel vrij oude en wellicht ook deels brak wordende Panasonic DMC-FZ5, dus helaas zal niet alles erop staan (sorry... :(). Daarnaast had ik ook nog een goed deel in de verkeerde camera stand gefotografeerd ipv de standaard gebruikte 'automagisch', die voor snel fotograferen toch het beste werkt.

Dus: deels donkere foto's en het fotoboek wat niet compleet is. Sorry. Ik heb ze dus op primitieve wijzen geprobeerd wat helderder te krijgen, wat denk ik redelijk gelukt is zonder het verlies van teveel kwaliteit. Je kunt iig zien wat erop staat. :)
Waarom, vertel me waarom!
Maar waarom dan toch posten? Ten eerste is het een mooi topic voor mijn blog O-), ten tweede kon er een vriend van mij niet mee, en die wou toch graag de foto's zien, en dit is toch een mooi medium om dat te delen.
Commentaar
Ik zal er ook wat commentaar bij zetten zo nu en dan, wat natuurlijk geheel subjectief is. Ook zal ik niet alle auto's kunnen oplepelen, aangezien ik niet zo'n enorme auto-nerd ben. :) Maar ik kan wel mijn indruk geven van de dingen die ik heb gedaan, gezien en meegemaakt.
Verder nog?
Ik heb ook niet van alles foto's gemaakt. Ten eerste was de batterij power beperkt, en ten tweede was er redelijk wat standaards waarvan ik het fotograferen niet waard vond. Sommige merken vind ik nu eenmaal mooier dan anderen, kan er niks aan doen. Hopelijk heb ik een betere camera met meer batterijpowerrrrr bij de volgende Rai. Ik weet alleen niet of ik mijn blogje dan nog heb. :)
Mijn originele foto's
Dit zijn natuurlijk bewerkte, verkleinde en vernaggelde foto's van yours truly. Mocht je de originele willen hebben (ik kan het me haast niet voorstellen, maar toch), geef me dan maar een PM'metje. De originelen zijn JPG's die standaard uit de camera komen rollen.

De Rai met foto's

Oke, laten we beginnen. Ik zal er absoluut geen volgorde in hebben, maar ik zal wel pogen de foto's te groeperen. Te beginnen met:
Audi
Audi is natuurlijk weer Duitse degelijkheid. Hoewel het hoogst smaak afhankelijk is, vind ik Audi de laatste tijd best mooi. Ook als je erin zit, is er niet al te veel op te merken. De plastic-index is iig erg laag, en het is een prettige omgeving om in te zitten. Helaas zijn Audi's natuurlijk wel een tikje duurder dan de gemiddelde auto die er op de Rai te vinden was.

Ze hadden een concept staan welke ik wel apart vond. Het was volgens mij de elektrische variant van de r8, de E-tron.

Skoda
Skoda stond er ook. Mijn pa rijdt in een Skoda Octavia diesel wat een prima auto is. Ook hier is de plastic-index goed laag, tenzij je een standaardmodelletje neemt natuurlijk. Skoda is natuurlijk gewoon VW, wat prima te merken is aan het interieur en de wegligging. Qua uiterlijk niet geweldig bijzonder, maar ook gelukkig niet al te lelijk, op een enkel model na. Zit verder prima, en de lulput, eehh, cockpit :) is een prima plek om te wezen.

Ik heb er eigenlijk maar 1 foto genomen, aangezien ze er niks bijzonders hadden staan. Ikzelf loop niet bepaald warm voor tree-hugger modellen, dus die staan dan ook niet expliciet op de foto.
Seat
Seat (ook Volkswagen) had een concept car staan wat ook wel in het oog sprong. Verder had ik er niet in gezeten, al hadden ze wel een (volgens mij) Leon wat leuk opgedost.
Mini
Ik heb Mini altijd een leuk autootje gevonden, inclusief de nieuwe Mini. De Clubman kan mij eigenlijk niet boeien vanwege het vage asymmetrische ontwerp, samen met die 'terrein-mini'. Ik snap ook niet waarom Mini zich niet op steeds kleinere autootjes richt, het zit 'm immers wel een beetje in de naam. Hoe dan ook, zitten lekker, ziet er niet al te knullig uit van binnen, en is eigenlijk best een prettige plek om te wezen. Plastic index is laag (als ik het mij goed herinner).

Ze hadden er ook een witte mini cabrio-achtig concept staan. Ik heb er maar een aantal foto's van genomen, want hey, het is toch een concept he? :)

Saab
Saab is nu 'neerlands trots' omdat het is overgenomen door een falende businessman uit Nederland. Ik vind het altijd heel bijzonder dat hij het heeft kunnen overnemen ondanks dat hij met Spijker altijd de spijker heeft misgeslagen. Die tent heeft nooit winst gedraaid. Saab hangt momenteel ook aan een spijkertje (hihi).

Veel mensen zijn helemaal weg van Saab, en ik kan eigenlijk niet inzien waarom. Saab was (volgens mij) van General Motors, en daar heeft Saab in mijn mening nog steeds last van. En Saab is niet het enigste merk waar mij dat opviel. Het uiterlijk staat mij niet echt aan, maar het is wel apart en niet een herhaling van andere merken. Het smoelt wel aardig, maar mij winnen ze er niet mee. Maar erger dan het uiterlijk is absoluut het innerlijk. De cockpit heeft een verrassend hoge plastic index, naast het toch wel enorm lelijke Amerikaanse stijl van interieur. De invloed van GM hadden ze eigenlijk gelijk moeten dumpen, maar dat is toch nu in mijn mening de Achilles pees van het merk geworden. Ik heb geen foto van het interieur (is wel te vinden op het internet), maar ik ben er iig erg op afgeknapt.

ps: sorry voor die 1e blurry foto.

Citroen
Absoluut ook niet mijn favoriete merken, al maken ze de laatste tijd weer autos die absoluut gezien mogen worden. Mijn pa heeft vele jaren in Citroens gereden, en eigenlijk waren die auto's altijd saai en grijs, maar dat kan ook aan zijn keuzes hebben gelegen.

Ik heb in een DS4 gezeten, waarvan mij de klokken positief opvielen, ik vond ze erg mooi (helaas geen goede foto van kunnen maken). Ook merkte ik niet een al te hoge plastic-index op. Dus het interieur zat prima (letterlijk en figuurlijk). Alleen het ontwerp van de DS4 was knudde als je achterin moest weten. Hoewel ze gepoogd hadden de deuren weg te werken achterin, is het deurgat gewoon te klein, de bank gewoon te ver naar achteren om het geheel een faal-mobiel te maken. Voorin prima, achterin knudde.

Ze hadden wel dat coole Survolt (?) concept staan, waar ik een zooi fotos van gemaakt heb. Mijn pa is weg van de C5, waar hij dan ook in ging zitten. Ikzelf ging ook nog even in een Picasso zitten, waar ik niet helemaal weg van was. Zat verder prima.

Mercedes
Tja, sommige mensen zijn er helemaal weg van. Ik ben er niet een van, afgezien van de SLS vind ik ze gewoon niet mooi. Kan er verder niet veel van zeggen, heb er ook niet veel fotos van genomen.

VW
Volkswagens vind ik de laatste tijd (vooral) enorm expressieloze auto's Natuurlijk zitten ze binnen in prima, en is het allemaal wel in orde. De Skoda Octavia is gebaseerd op het platform van de Passat, waar we dan ook nog even in hadden gezeten. Achterin hadden we (ik en een andere meneer die ernaast ging zitten) beiden te weinig hoofdruimte, en voorin was het ook allemaal een stukje krapper en kleiner dan de Octavia. Het kon mijn vader dan ook niet overtuigen. Het zag er goed uit van binnen, dat wel. Lage plastic index :)

Omdat ik niet zo veel heb met VW, dan ook weinig foto's. Alleen de Passat kan mijn hart qua uiterlijk wat sneller laten kloppen, en de Scirocco ook. Alleen van die laatste heb ik geen foto genomen.
Lexus
Het A-merk van Toyota. Toyota was er zelf niet (niet slim, aangezien het bezoeker aantal omhoog is gegaan). Ik vind de nieuwere Lexii (meervoud van Lexus? :)) er best mogen wezen qua uiterlijk. Ook van binnen zag het er allemaal prima uit. Ze hadden ook de LFA staan, wat wel een bijzonder mooie kar is. Plastic index is laag (gelukkig).

Wat oude autootjes die er stonden
Niet veel over te melden, maar de oldtimer club oid stond er ook, en die hadden een paar mooie exemplaren staan. Vooral de motor van een oude rode auto (weet niet welke) was een waar genoegen om naar te mogen kijken. Daar kunnen ze tegenwoordig nog wat van leren! Tegenwoordig blijft een motorkap openen gelijk staan aan het kijken naar een plak plastic op het dashbord.

Aston Martin
Tja, hier kan ik niks over zeggen, behalve dat het 1: mooie auto's zijn, en 2: ze wel heel veel op elkaar lijken, tijd voor iets nieuws. Kijk en geniet. :)

Tesla
De elektrische, op de Lotus Elise gebaseerde autootjes , welke de 'Duracell' variant van de sportauto moet worden. Tja. Ik zie er niet veel heil in, maar toch, ze staan er, en ik heb er fotos van gemaakt. :)

Jaguar
Dit vind ik mooie auto's. Ik vind het wel jammer dat ze zich vooral focussen op automatische bakken, en dat je die auto's (bijna?) niet meer kan krijgen met een goede handbak. Daarom zal ik ze nooit kopen, ook al heb ik het geld. Maar ik kan er natuurlijk nog wel van genieten.

En gezien het interieur shot wat ik heb weten te maken van een cabrio, is de plastic-index gelukkig laag.

Range Rover / Land Rover
Tja, ze waren er ook. Ik heb er deze keer niet ingezeten, maar van vorige keren kan ik mij nog wel herinneren dat het altijd wel goed zat binnenin. Het zijn fantastische terreinwagens, en qua uiterlijk zijn we nog wel prima. Maar de beste en mooiste is nog wel die 'oude' originele land rover: de Defender.

Lotus
Mijn, nog steeds, absolute favoriete merk. Ik vind de Lotus Elise en Exige nog steeds de mooiste auto's op de planeet. Gevolgd door de Audi R8, de Ferrari California, de Cobra, en nog een paar. Maar gelukkig stond Lotus er met weer een aantal goede exemplaren om te fotograferen.

Wel jammer dat die 'laatste' versie van de Elise toch wat smoel verliest tegenover zijn voorganger, die toch wat mooier en 'fermer' was.

Bentley en Rolls Royce
Tja, er stonden ook een paar dure auto's daar. Naja, er stonden er wel meer, maar niet zo statig als de Bentley. Ik vind het mooie karren, dus: hoppa, een foto. :)

Jeep
Ik had wel even kort in de Jeep gezeten, maar het is niet blijven hangen wat ik daar nu van vond. Het zegt iig genoeg over de Jeep, al is dat natuurlijk net helemaal eerlijk. De Jeep is natuurlijk een Amerikaanse auto, gemaakt voor Amerikanen, en dat is aan het interieur wel af te merken. Plastic-index was hoog.

De Jeep Wrangler vind ik nog wel het mooist, maar ze hadden er een debut staan, de Compass, dus die heb ik ook maar op de foto gezet.

Alfa Romeo
Mooie auto's met een hoge plastic index. Het uiterlijk van de auto's zijn de laatste paar jaar er goed. Maar de auto waar ik even in zat was binnenin niet bijzonder. Men zegt wel eens dat een echte auto liefhebber een Alfa moet hebben gehad. Tja. Ik hou mij zelf niet aan dat soort sociale onzin, maar als de auto's mooi blijven, zou ik er best wel eens een proefritje in willen maken mocht het de tijd worden om een auto aan te schaffen. :)

Autorai 2011 Deel 2

DIT IS NOG NIET ALLES! ER IS MEER! Echt waar, en nog gratis ook. 8-)

Gezien de lengte van dit blog item (de BBcode wordt erg lang met al die plaatjes), heb ik dit moeten opdelen in 2 delen. In deel 2 kan je ook reageren op deze post!

Volgende: De vraag 05-'11 De vraag
Volgende: Autorai 2011 [DEEL 2] 04-'11 Autorai 2011 [DEEL 2]

Reacties

Reageren is niet mogelijk