Autorai 2011 [DEEL 2]

Door Thy King op zondag 24 april 2011 22:41 - Reacties (10)
Categorieën: Beoordelingen, Interessant, Views: 7.123

Gezien de lengte was er een Deel 2 nodig van mijn subjectieve amateur reportage van de Autorai 2011.

In deel 1 kan je niet reageren.
BMW
Ook niet in gezeten, helaas toch wel. De nieuwste BMW's vind ik toch langzamerhand weer lelijker worden, vooral om die lelijke neus, die veel weg heeft van een hondenneus. Maar de Z4 is daar een goede uitzondering op.

Ze hadden een cabrio op een plateau rondjes laten draaien, en daar heb ik maar een paar foto's van genomen :) Een daarvan was een foto van het interieur van die 650i, wat er toch wel saai uit zag. Netjes, maar saai.

http://tweakers.net/ext/f/2muTfh5muUZQCgMatKGrVNSi/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/ih88MkznVy3b6cKjy0NF4KkL/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/vlIhJWMYifPEMszf8Tnoh3yI/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/mSVJSkSCwUJEhXJUQVUKNx8U/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/lGRtPRNuVBXylGxny0fG1fiC/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/5PUf8MecX9JA2Ocx7xFG2y4B/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/tNAzThpeCiCJ1ldvLGKP86cV/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/6rRNrCvczEAB3z70IYrocX3G/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/zt4sijLl9D49rV8gVlQCs1nZ/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/ReYzmtbvkjut4x8ArMnKRb9P/medium.jpg
Lamborghini
Uiteraard kon ik hier niet inzitten, maar ik kon er wel foto's van maken. Absoluut geen lelijke auto, al vliegen ze nog wel eens in de fik. :)

http://tweakers.net/ext/f/aBDwJL0Gpdy8d0SpvTKfaJAK/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/jtNPuBewMqBIoBS30nZhZ23C/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/S2d2qtS7og96Jy4QZ0DFVerI/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/9QufLVIcQbLQ88nWOtDK5p2W/medium.jpg
Wiesmann
Die stonde er ook. 1 van de auto's vind ik vrij mooi, met die duidelijke knipoog naar de oudere automodellen van de jaren lang vervlogen. Op dit moment was mijn toestel bijna leeg, dus ik maakte foto's zo lang het kon, en zo snel als ik kon.

http://tweakers.net/ext/f/HER0Dzbhq9LZxGwFxNEDlZ2W/medium.jpghttp://tweakers.net/ext/f/nB0RjAGoFT6RjXh3R7bZ57ci/medium.jpg
Donkervoort
Een van de weinige echt Nederlandse merken. Op de Autorai 2005 heb ik mij in zo'n Donkervoort mogen persen, en dan krijg je door dat je er niet instapt, maar ze aantrekt. Absoluut geen plastic in die auto's natuurlijk (afgezien van wellicht een paar knopjes of zo). Hoewel er meerdere fabrikanten zijn van dit soort uiterlijk, blijven ze naar mijn mening toch best mooi.

De foto's zijn vrij donker, omdat ik deze allemaal heb genomen met een verkeerde camera instelling. Ik heb ze kunstmatig wat lichter moeten maken, maar wou niet teveel kwaliteit verliezen. Ik ben hopeloos in Photoshop, maar het is nu wel duidelijk te zien.

http://tweakers.net/ext/f/bieozjkg0kIDBqmX60PtJF66/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/22WLAMAmeQ7JrqjpX5oeVkZJ/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/XLt0JowRT45bq0uQwnGrhWWx/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/nqZ1gj7Ht7v9qO0O7nJTqRqZ/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/1dh0Z4n0dZNCQqWYGf0RwMTF/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/JKdIC3qpuuvzLJf4tXP6BjbE/medium.jpg
Bugatti
Tja, die hadden er maar 1 staan van betekenis, de Veyron. Altijd wel een paar foto's waard.

http://tweakers.net/ext/f/qxjRZU85dT97YWw3s8Oz19it/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/HDsNbvJQfD5dYTbWVDCTbpbg/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/5vrNcr9L1COsvxBfE81CX2DR/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/xcUHEovmtjpS72SodAxYzMo8/medium.jpg
Ferrari
De California stond erbij, een van mijn favoriete auto's. De Italia vind ik dan weer niks, maar ik denk dat ik daar weer bij menig mens mee op de tenen trap. :) Hoe dan ook , ik heb er wat foto's van gemaakt. Opdat u mag genieten (van mijn slechte fotokunsten :))

http://tweakers.net/ext/f/1LRxNAUrZKRCTUD2RxSL5T3H/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/QGYzsme6gfiravfsUVEuqcAW/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/34JGcPfLSPRlXpssJz8dOnWJ/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/B8NyudPMCFnuN8jesJwqJqCE/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/n03vjalkOcv6dpd80Z0QJEAw/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/8Bdlps5gwVQHjMwi0CKAt7Nm/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/Gbgu5Vsgx07DJZ7qm5aoHftm/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/uSwToMRyrAT4oc4JBMQ6m1vk/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/8ugaWYM1KibIIWoq54DAsSze/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/it2N8TTbVIuro21MTzCUSoQy/medium.jpg
Fisker
Ze maken volgens mij maar 1 auto, en die is volgens mij ook nog niet eens te koop. Maar hij stond er wel, is vrij mooi, en zeker een foto waard.

http://tweakers.net/ext/f/B0oPSzoNXzHr9iyulDoJWlVP/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/dxmydxyuEOArhNt4ObNfeCQR/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/UahsJZBFbckig3WLjHu6VmOh/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/JEiojXGMhitrpFUaMjvhIlpt/medium.jpg
Opel
Opel was, samen met Mitsubishi, toch wel 1 van de 2 grote teleurstellende merken. Bij Opel, waar ze zeker een paar uiterlijk mooie auto's hadden staan, kon je echt de invloed van GM merken. Het interieur had een enorm hoge plastic-index. Ook was het saai, doods, grijs, en typisch Amerikaans. Hoewel Opel in mijn mening toch echt mooie auto's kan maken, viel het interieur echt enorm af. Ik heb er een paar fotootjes van gemaakt.

http://tweakers.net/ext/f/Xgk7abUgRq5JJ3OUlAGrHMbH/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/hovvFeJc7luVTL8e9AJGXyIG/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/adAREExPH6OGxHm9GeF9cE47/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/0qz86uMTzZrcAKVuIXrWpjzj/medium.jpg
Hyundai en Kia
Tja, als je het over de plastic-index hebt, kom je uiteindelijk bij Hyundai (en Kia) uit. Eerlijk is eerlijk, ze hebben ook niet dezelfde prijsklasse in gedachten als VW en BMW e.d., maar niet alle Hyundai's en Kia's zijn lelijk. Binnenin is het wel een plastic festijn. Mijn Pa heeft 6 of 7 jaar gereden in een Hyundai voordat ie langzamerhand uit elkaar donderde, maar ik kon mij niet herinneren dat het zo'n hoge plastic index had als de nieuwere modellen.

Tijdens het uitzoeken van de Octavia was de Kia Cee'd station een kandidaat, maar als je die 2 gaat vergelijken is het niet zo moeilijk om voor de Octavia te kiezen.

Ik heb geen foto's van de Kia stand, want toen was mijn camera allang en breed leeg. Maar Kia en Hyundai zijn hetzelfde concern, maken gebruik van dezelfde platformen voor autos, en bedienen ook dezelfde markt. Ze hebben ook allebei een hele hoge plastic-index. Mijn pa en ik waren in overeenstemming dat het leek alsof de plastic-index van deze twee merken aan het stijgen was over de jaren heen (geen goed teken dus).
Hyundai had een concept-achtig autootje staan, waar ik wat foto's van genomen heb. De rest was niet bijzonder genoeg, en mijn camera was hier bijna leeg.

http://tweakers.net/ext/f/OAn5yGjbuoBjWRlXQkFk38rJ/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/mrp2RlyBBMr4OCd2drHSpsSB/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/2Ib7YmU605YaY3rNfGVQnlqG/medium.jpg
Volvo
Een van mijn favoriete automerken. Ik vind Volvo's altijd heel er statig, en eigenlijk de laatste tijd ook erg mooi. Het interieur is altijd goed in orde, zit perfect, en de plastic-index is dan ook goed laag. Weinig foto's helaas, want de batterij was bijna leeg.

http://tweakers.net/ext/f/8DnxKr5hwrm5GwIvptXnOZHj/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/T9YOG9UwN5ggGAw84I6pNdN3/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/KUomj8AUbVMFeijdxL5aoag5/medium.jpg
Ford
Ford vind ik altijd een middenmoot tussen de auto's met een hoge plastic-index, en auto's met een lage plastic-index. Dat is eigenlijk best een compliment, want het is schijnbaar goed moeilijk om daar een duidelijke balans in te vinden. De modellen zijn de laatste tijd erg mooi, en het weggedrag is ook al tijden op orde. Ze hadden wat concept achtige auto's staan, daar heb ik dan ook een paar foto's van genomen. De Ford Focus en Mondeo waren ook kandidaten bij het uitzoeken van een nieuwe auto tijdens het aankopen van de Octavia. Ze waren deels afgekeurd door de nogal slechte en aal-gladde verkopers in die dealers. Iets waar mijn Pa niet van houdt, en ik ook niet.

http://tweakers.net/ext/f/AZnLpp1CIVu4fs5BI204C75U/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/ebufa96inW1k2XIRxSuvgiqj/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/zT52YSd04PSqg96POEXqj9xF/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/f4v5rnOrr24e99MaqRwjvZPl/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/aY3XHSiQJFJ1QVwn7ByST9qw/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/quQ1pIGm5nbqFSodIuWSlZBR/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/2V2DgLHPbUP7RdZSpR0dum2I/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/c5SAniZygdsmnFy57c3pBQYT/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/QaVhd25YE44lsWgw4v6IRDO9/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/Opx77NlVsq6YuL2IuKFkoWay/medium.jpg
Chevrolet
Het oude Deawoo. Beide totaal waardeloos. De plastic index hier is hoger dan Kia, Hyundai (en misschien nog wel die 2 samen!), en zelfs nog Dacia. Daarnaast vind ik alle auto's toch eigenlijk wel vrij lelijk. Er was er 1 bij die het beste oogde (de Aveo), en dat was een nieuw model die voor onder de 20000 op de markt zou komen. Ik had in de auto gezeten, en naast de super hoge, haast de meter brekende plastic-index, was het stuur te laag, of de stoel te laag, en kon je de motorkap niet zien (en dan moet je gokken waar je auto ophoudt). Niet dat ze er wat aan gaan veranderen voordat dat ding op de markt komt, natuurlijk. Stond wel een aardig mannetje naast waar ik even mee heb staan praten :)

Gelukkig had ik totaal geen verwachtingen van Chevrolet, dus ze konden mij niet teleurstellen :)

http://tweakers.net/ext/f/GDHDCZVv5rTYwrbIo2hzBbx5/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/l00fGrkxVUX8SXnWhU4cUrX7/medium.jpg
Peugeot
Een van mijn minst favoriete merken. Ik vind ze lelijk, maar dan ook echt allemaal. Er stonden 2 op concept lijkende auto's, en die heb ik gefotografeerd. Meer ook niet.

Het grijze concept van Peugeot is wel vrij mooi (bijzonder genoeg), maar ik verwacht niet dat die op de markt gaat komen. Zonde, het zou het merk goed doen in mijn mening.

http://tweakers.net/ext/f/OayBVGANh3Jn9zCW3xCwAzHP/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/fCHsZcTWQLsalch9BLTW6bsi/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/6v2XcXuLd9HzuieDp6VTfOc2/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/OvUhe06qxFleuolTKtIegi5X/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/R8qg6W3En4vQZBWM19fEAYP2/medium.jpg

De Rai zonder foto's

Dit waren de fotos voor deze keer. Ik heb de foto's hier niet op dezelfde volgorde neergezet als dat ik door de Rai ben gelopen, maar dat maakt niet uit. Mijn batterij hield er op de Opel stand mee op, maar ik denk dat ik toch een aardige verzameling heb kunnen maken. Ook heb ik niet alle merken gefotografeerd. Ik zal de rest van de merken kort bespreken zonder foto's.
Porsche
Tijd om te vloeken in de kerk. Als je er 1 gezien hebt, heb je ze allemaal gezien. Porsche is mijn aandacht al jaren kwijt, en de enige auto die ik van hun wilde zien, de Panamera, stond achter in een hoekje der verdoemenis. Zonde.
Lancia
Tja, die vind ik echt lelijk. Zo lelijk zelfs, dat ik er voorbij gelopen ben zonder een foto te maken. Ik heb er wel even in gezeten, net zoals in de Fiats, maar de versnellingsbak was alsof je in snot aan het roeren was. Dat is andermans snot, wel te verstaan. Dat was al een afknapper genoeg. Daarnaast zijn het eigenlijk Fiats met een ander stikkertje, dus dat verklaarde een hoop. Ook hadden ze een herstikkerde Amerikaan daar staan. Ook lelijk.
Fiat
Ik had 'm al genoemd. Kan mij ook totaal niet boeien. Ik vind ze lelijk en zie ze liever gaan dan komen. Ik heb er ook even in gezeten, en de versnellingsbak was als of je in snot zat te poeren. Erg vies gevoel.

Fiat timmert wel mooi aan de weg door het overnemen van Amerikaanse merken, maar toch, het kon mij niet boeien. Ik kan mij niet eens meer herinneren wat er verder nog bijzonder was aan die stand, afgezien van de totale afknapper op de versnellingsbak. Ook deze stand ben ik vrij snel weer voorbij gelopen zonder foto's te maken.
Mazda
Mazda vind ik altijd mooie auto's maken. Mijn camera was toen al leeg, dus helaas kon ik niet veel meer doen. Ik heb nog even in de Mazda mx-5 gezeten, waar ik net in pas. Daarna ben ik weer vrij snel doorgelopen.
Mitsubishi
De 2e grote tegenvaller van de beurs. Wat een plastic! Ik had Mitsubishi altijd hoger ingeschat, maar daar ben ik van een koude kermis thuis gekomen. Plastic index was hoog; te hoog. Ook de hoezen van de stoelen zaten op de achterkant vast met een rits. Die kon je open maken, gezien de runner (?) onderaan bij de stoel zat; waar je gewoon bij kon. Na het openmaken van de rits kon je de binnenkant van de stoel bestuderen. Zegt wat van de bouwkwaliteit.

Ik heb toch verschillende Mitsubishi's getest. En allemaal hadden ze een te hoge plastic index, waren ze een echte afknapper, en hadden ze gewoon een enorm goedkoop gevoel. Meer kan ik er niet van maken. En dat terwijl de Lancer echt een mooie kar is om naar te kijken.
Dacia
Dacia heeft natuurlijk een hele hoge plastic index. Maar Dacia is ook heel goedkoop (12000 nieuw). Dat doet eigenlijk geen een merk ze na, en met zo'n prijs kan je het Dacia ook prima vergeven dat ze veel plastic hebben.

Als je er dan bij stil staat dan een auto die 2 keer zo duur is, een hogere plastic-index kan hebben (Chevrolet), dan valt er wat te zeggen over de Dacia. Het zal mijn auto niet zijn, maar ik sta absoluut niet negatief tegenover Dacia. Het bedient een markt die hard schreeuwde om een simpele 'rijd-alleen-maar'-auto. Ook Dacia is lekker aan de weg aan het timmeren met de Duster en een aantal andere types. Ik gun het ze.
Renault
Mijn pa vind ze mooi. Ik ben er niet zo weg van. Ik heb in de Renault Espace gezeten, en ben erg te spreken over dat center console. Het ziet er mooi, en duidelijk uit. Als ik eerlijk ben, vind ik een center console zoals Renault dat deed in de Espace eigenlijk een betere optie dan het huidige dashbord model, omdat je je ogen meer op de weg kan houden, of anders gezegd: minder hoeft te 'bewegen' om van de weg naar de snelheidsmeter over te schakelen.

Middelmatige plastic-index zoals ik dat snel kon opmerken. Maar die Espace zat wel prima. :)

Autorai Buitenpark

Dit jaar een nieuwe verschijning op de Rai, het buitenpark. Naast de looping die toch wel erg knullig werd gepresenteerd (ja sorry hoor...), en voor de rest niet bepaald spectaculair en hopeloos gejat van Fifth Gear. Er was duidelijk te zien dat de auto enorm was aangepast, waar ze in Fifth Gear toch wel een spectaculair geheel was.

Maar het meest bijzondere was toch wel het testrit gedeelte. Ik heb dan ook even gereden in een Mitsubishi elektrisch autootje, omdat ik benieuwd was hoe het nu reed. Geen motor geluid, de bestuurder word weer gereduceerd tot 'aap drukt op knopje, auto gaat harder', net zoals een automaat. Ik omschrijf het altijd als 'doods rijden'. Sommige mensen zweren erbij, en waarschijnlijk heb ik dan nu ook een aantal fanatiekelingen op de penis getrapt. Maarre, dit is mijn blog :D. Maar het vreemde is wel het constante optrekken. Ook de feedback van motor geluid, en het schakelen naar een bepaalde versnelling voor het ruw afschatten van je snelheid is compleet verdwenen. Als je wilt weten hoe hard je gaat, zal je echt op je snelheidsmeter moeten kijken.

Ik vond het een hele ervaring. Het prettige was wel dat de auto onder het cruisen lekker stil was. Maar onder het optrekken mis ik toch wel het geluid van demotor. Ook de geluidsfeedback is weg, wat toch wel een gemis is. Daarnaast moet het ding iets van 8 uur opladen, weegt het heel veel, en heb je maar iets van 100 tot 150 KM range. Genoeg voor een gemiddelde dag, maar niet genoeg voor als de batterijen steeds slechter worden met de tijd. Op vakantie kan je er niet mee, je komt niet zo ver.

Is elektrisch rijden de optie voor de toekomst? In mijn mening: Ja en nee. Ja: het is uiteraard zuiniger en er is meer mogelijk dan met brandstof motoren. Nee: De huidige methode van accu's zijn toch echt knudde, en zijn gewoon niet een volwaardige vervanger van de brandstof auto; niet totdat ze een hele dag kunnen toeren met caravan de bergen op, op 1 lading.

Tot slot

Dat was het weer voor deze keer. Sorry dat ik niet van alles foto's heb kunnen maken, en dat sommige foto's vrij brak zijn. Als je originelen wil, laat maar weten via PM, dan stuur ik ze wel op. Volgende keer, mocht ik dit nog een keer zo doen op mijn blog, dan ga ik het wat beter aanpakken :)
Poll
Ik ben wel benieuwd naar wat je ervan vond. Gelieve de poll hieronder in te vullen.

Poll: Wat vind van deze blogpost? En moet ik het nog eens doen?
Goed, en doe nog maar eens
Goed, maar laat maar zitten hierna
Meh *krabbelt wat aan wrat*
Slecht, maar probeer nog maar eens
Slecht, enneh, blijf weg.
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=370982&layout=6&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Dank je voor je aandacht.

Je kunt hieronder reageren op de gehele blogpost over de Aurorai 2011 (dus Deel 1 en Deel 2 van deze blogpost).

U zijt gegroet!


Afzeikreacties zonder gedegen onderbouwing worden gratis en voor niks verwijderd!

Volgende: Autorai 2011 [DEEL 1] 04-'11 Autorai 2011 [DEEL 1]
Volgende: Hopes vs Reality 04-'11 Hopes vs Reality

Reacties


Door Tweakers user JeroentjeB, maandag 25 april 2011 00:03

Mooie post, het geeft volgens mij wel een goede indruk van de RAI. :)

TIP:
Volgende keer misschien ff een 2de accu voor in je camera fixen O-)

Door Tweakers user evienna, maandag 25 april 2011 08:47

die rode auto is een simplex crane no.5 uit 1916 (volgens rdw)

leuke post al vind ik de oude auto's persoonlijk een stuk mooier

Door Tweakers user Thy King, maandag 25 april 2011 11:03

JeroentjeB schreef op maandag 25 april 2011 @ 00:03:
Mooie post, het geeft volgens mij wel een goede indruk van de RAI. :)

TIP:
Volgende keer misschien ff een 2de accu voor in je camera fixen O-)
Dank je!
Wat de tip betreft: ik had er nog aan gedacht de dag voordat ik naar de Rai zou gaan. Maar ik dacht dat ik het wel ging halen. NOrmaal kan ik zo'n 300 tot 350 fotos maken voordat de batterij het laat afweten. Maar vanwege de verkeerde stand op de camera moest ik een zooi flitsen, en dat gebruikt een stuk meer batterij. Aangezien die stands ook donkerder waren, had ik er niet bij stil gestaan dat de camera in de verkeerde stand stond. Hoe dan ook, volgende keer zal ik meer mijn best doen :)
evienna schreef op maandag 25 april 2011 @ 08:47:
die rode auto is een simplex crane no.5 uit 1916 (volgens rdw)

leuke post al vind ik de oude auto's persoonlijk een stuk mooier
Dank je :) Ik vind persoonlijk niet alle oude autos mooier, maar zo'n oude motor die er zo uitgedost uitziet mag ik graag naar kijken :)

Door Tweakers user phex, maandag 25 april 2011 13:27

Ik vind de plastic index niet zo belangrijk als jij, maar ik ben nu toch wel benieuwd naar wat foto's van auto-interieurs. Mogelijk? :D

Door Tweakers user Thy King, maandag 25 april 2011 14:04

De plastic index heeft meer te maken met hoe goedkoop de auto aanvoelt. Voelt het alsof je een kwaliteitsproduct onder je kont en vingers hebt, of heb je een goedkoop aanvoelend stuk Fisher Price plastic.

Ik helaas heb niet veel foto's van interieurs gemaakt. De volgende keer zal ik het wat beter aanpakken, en hopelijk ook met een betere camera. Ik denk dat voor veel auto's op autoweek wel interieur fotos zijn te vinden. De interieur fotos die tussen de verzameling staan die ik in deel 1 en deel 2 heb gepost zijn de enige die ik heb gemaakt.

[Reactie gewijzigd op maandag 25 april 2011 14:04]


Door Tweakers user wimjongil, maandag 25 april 2011 21:39

Je hebt onder het kopje Bentley 2 foto's gezet die verdacht veel op Rolls-Royce's lijken... ;)

Leuke blogpost! Ik heb er van genoten, nu weet ik wat ik allemaal gemist heb enzo. Je hebt wel een iets andere smaak dan ik, maargoed, vind maar eens twee mensen met dezelfde smaak ;)

Door Tweakers user Thy King, maandag 25 april 2011 21:46

wimjongil schreef op maandag 25 april 2011 @ 21:39:
Je hebt onder het kopje Bentley 2 foto's gezet die verdacht veel op Rolls-Royce's lijken... ;)
oeps. O-)

Je hebt gelijk, ik heb het gelijk aangepast. :)
Leuke blogpost! Ik heb er van genoten, nu weet ik wat ik allemaal gemist heb enzo. Je hebt wel een iets andere smaak dan ik, maargoed, vind maar eens twee mensen met dezelfde smaak ;)
Dank je voor je compliment :) Was nog aardig wat werk.

Door Tweakers user etalien, dinsdag 26 april 2011 23:20

Ik zie de 2e Veyron er niet op staan ;) Die was ook de moeite waard! Bovendien mis ik de RS6 van autotuning ;)

Door Tweakers user Brilsmurfffje, woensdag 27 april 2011 00:01

even over je stukje bij saab, daar doe je naar mijn mening het merk te kort door een klein gebrek aan kennis. Saab is van oorsprong een vliegtuigbouwer en dat zijn ze nog steeds. (ze maken nog veel meer)
maar als je met die kennis naar het interieur kijkt:
http://www.anwb.nl/binari...ur-officieel-original.jpg

dan is er wel degelijk wat verwantschap met de luchtvaart:
http://upload.wikimedia.o...iss_Saab_2000_Cockpit.jpg

strak, zakelijk en overzichtelijk zonder rare fratsen. Kijk ook naar de lijnen van het dashboard aan de bestuurders kant, dat vertoond grote gelijkenissen met de grote lijnen van een cockpit in een vliegtuig.

Verder een leuke blog!

Door Tweakers user Thy King, woensdag 27 april 2011 20:13

@ brilsmurf: Je hebt een paar goede punten. Ik ben bekend met de Saab. Ik weet dat ze een aantal grote en kleine speeltjes maken: straaljagers, andere vliegtuigen, wapens, etc. Ik weet ook dat ze net zoals spijker claimen hun inspiratie van vliegtuigen te hebben.

Dit zou zich dan vertalen naar een saai maar simpel dashbord. Daar is op zich niks mis mee, wel meer merken hebben dat. Maar wat ik op de rai zag was gewoon goedkoop fisher price plastic. Je ziet dit constant met (ex-)GM (of amerkaanse merken generaal gesproken, of autos origineel gemaakt voor de amerikaanse markt) merken. Opel had daar ook al zo'n enorme last van. En omdat Saab juist veel platte vlakken in het dashbord hebben, komt dat hele grote stuk plastic met die paar metertjes en die toch wel heel goedkoop en slap/snel-kapot uit ziende luchtgatenroosters, juist extra uit de bus als zijn de enorm goedkoop.

Mijn kritiek was meer gefocussed op die naweeen van GM, wat duidelijk aan het innerlijk van de autos is te zien door juist het enorme hoeveelheid goedkoop aanvoelend en klinkend plastic. Saab poogt altijd 'anders' te zijn, tenminste dat was het idee vroeger, maar GM heeft dat concept dus helemaal gesloopt, en er een 13 in een dozijn slechte plastic autootjes van gemaakt. Zoals ik al zei: meerdere GM merken (zo niet allemaal) hebben daar last van.

Ik weet dat Saab een aantal verschillende interieuren heeft, maar ik heb zitten kijken bij het interieur van de 9-5, net zoals in dat plaatje wat je suggesteerde (van de ANWB). Maar dat was dan onbewerkt, en duidelijk van hetzelfde goedkope grijze plastic als dat van andere goedkoper aanvoelende merken zoals Opel, Mitsubishi, Hyundai en Kia.

Bedankt voor je compliment! :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 april 2011 20:14]


Reageren is niet meer mogelijk